Контроль залишків наявності мийно-дезинфікуючих розчинів на обладнанні після промивки.

  Lakmys-300x225 Контроль залишків наявності мийно-дезинфікуючих розчинів на обладнанні після промивки. У виробництві високоякісного молока кожен технологічний етап вкрай важливий. Обумовлено це тим, що виконавши величезну роботу для виробництва молока класу “Екстра”, можна все зіпсувати недбалим ставленням до санітарної обробки обладнання. У підсумку, ми можемо недоотримати значну частину прибутку внаслідок зниження якості молока.

   При неякісній санітарній обробці молокопроводу може залишатися молоко після доїння, або кислоти та луги після промивання. Як підсумок – підвищена кислотність молока або наявність інгібіторів при лабораторному аналізі. Що стосується обладнання, то при доїнні в брудний молокопровід можливе утворення білкових згустків які рано чи пізно можуть вивести робочі частини устаткування із ладу!

   Для отримання високоякісного та стійкого до зберігання молока все молочне устаткування (доїльні установки, охолоджувачі, ємності для зберігання, насоси, молокопровід), а також дрібний інвентар (Відра, молокоміри, цідилки, фільтри) по закінченні виробничого процесу підлягають санітарній обробці.

Обробка молочного обладнання включає послідовне проведення наступних заходів:

  • попереднє ополіскування теплою водою (30 ± 5 ° С) для видалення залишків молока.
  • циркуляційну промивку гарячим (60 -85° С) розчином миючих засобів, для зняття білково-жирової плівки;
  • дезінфекцію для знищення патогенної мікрофлори і зниження бактеріального обсіменіння;
  • заключне промивання теплою водою для змиву залишків миючих і дезінфікуючих розчинів.

  *При використанні мийно-дезінфікуючих засобів циркуляційну промивку із використанням миючих і      дезінфікуючих засобів суміщають.

Наявність залишків мийно-дезинфікуючих розчинів після заключного ополіскування молочного обладнання визначається за допомогою індикаторних папірців.

 Ми надаємо можливість вам особисто проконтролювати якість промивки вашого молокопроводу та обладнання на наявність залишків миючих засобів!

 Перевірка залишкової кількості мийно-дезинфікуючих засобів на обладнанні.

  Для перевірки на залишкову кислотність або лужність використовують індикаторний папір. Для цього одразу після промивки, до вологої поверхні прикладають і щільно притискають смужку індикаторного лакмусового паперу.

  В залежності від зміни забарвлення можна судити про наявність або відсутність мийно-дезинфікуючих розчинів на поверхні обладнання та у змивній воді. Зміна кольору лакмусового папірця на синій свідчить про залишки лугу на поверхні обладнання, а на помаранчевий – кислоти.

  Якщо колір інди11055 Контроль залишків наявності мийно-дезинфікуючих розчинів на обладнанні після промивки.каторного папірця не змінився, то заключне промивання було проведено якісно, і на стінках молочного обладнання немає активних залишків мийно-дезинфікуючих речовин. В іншому випадку необхідно повторити останній етап промивки до повного видалення хімічно-активних сполук із поверхні обладнання. 

 Пам’ятайте, що мистецтво вироблення молока, гідного довіри проявляється в дрібницях!