Монтаж молокопроводів в літніх таборах

 Дуже багато господарств досі використовують літньо-табірне утримання корів для зменшення витрат, а також із метою санації своїх тваринницьких приміщень, та забеспечення тваринам достатнього моціону. При цьому часто можна бачити ситуацію, коли корів із табору заганяють в корівники, фіксують в стійлах, доять, випускають знову на випас. А потім миють цілий молокопровід. Сумнівна економія!

   Для оптимізації літнього табірного утримання, буде не зайвим використання прохідних станків типу УДС, або подібних до них, на яких буде змонтований маленький молокопровід. В залежності від кількості станків та доярок, можна зробити декілька груп обліку надоїв. При обночасному доїнні 6 корів, доречними будуть 2 групи обліку.

   Перевагами такого “міні молокопроводу” є його невелика протяжність, завдяки чому молоко проходить менший шлях, ніж в стаціонарному молокопроводі, облаштованому в корівнику. Відповідно, ми маємо менші втрати молочного жиру і менші витрати на щоденну промивку. В підсумку ми економимо електроенергію (за рахунок зменшення часу доїння та миття), економимо на витратах води та мийно-дезинфікуючих засобів, економимо час на перегоні та фіксації тварин в стійлах.

 

 

 

   Економте свої ресурси розумно, разом із “Сучасна Ферма” !